Skořice mletá cejlonská 50g
Detailní popis
SKOŘICE MLETÁ CEJLONSKÁ
Cejlonská skořice nese název Cinammonum Zeylonicum a ne nadarmo je považována za tu nejlepší na světě. Pěstuje se zejména na Srí Lance, Madagaskaru, Brazílii či v Karibiku. Světle hnědá barva a křehká struktura připomínající doutník, to je charakteristický vzhled pravé skořice.
Její vůně je příjemně jemná a má tropickou ovocnou chuť s citrónovými tóny. Na rozdíl od běžné skořice má jemnější, nasládlou chuť bez výrazné hořkosti a obsahuje jen minimální množství kumarinu, což je přírodní toxin, a díky tomu je i zdravější.
Cejlonská skořice se perfektně hodí do sladkých i slaných receptů, můžete ji přidat do kaší, dezertů, koláčů, smoothie, kávy nebo vánočního cukroví. Skvěle dochutí i slané pokrmy, například kari nebo omáčky. Využití ve slaných receptech naleznete zejména v čínské či indické kuchyni.
Pokud hledáte kvalitní skořici na pečení i každodenní použití, sáhněte po cejlonské, rozdíl poznáte na první ochutnání.
Koření balíme do uzavíratelných obalů, tudíž si po otevření uchovává déle všechny své vlastnosti, jako je chuť, vůně a barva.
Nevíte, co byste si mohli z daného koření připravit? Nechte se inspirovat našimi recepty v magazínu.
Země původu: Madagaskar
Skladování: teplota 25 °C, vlhkost: 60 %, v originálních uzavřených obalech
Hmotnost:
50 g
Výrobce: IDC-FOOD, s.r.o., U Mlýna 285, Jaroměř 551 02
Vyrobeno:
Česká republika
Parametry produktu
Parametry | |
Bez přidaného cukru | Ano |
Bez alergenů | Ano |
Bezlepkové | Ano |
Bez soli | Ano |
Vegetariánské | Ano |
Veganské | Ano |