Recept na švédské masové kuličky

14.6.2021

Tento recept zná díky řetězcům Ikea snad každý. Zhruba od 18. století považují Švédové toto jídlo za národní. Masové kuličky se podávají se smetanovou omáčkou a brusinkami. Recept se ve Švédsku dědí z generace na generaci. Vyzkoušejte recept na švédské masové kuličky od YourBody.

švédksé masové kuličky

Recept na švédské masové kuličky

Kuličky:

Na omáčku:

  • 3 dl masového vývaru
  • 2 dl smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky na zahuštění

Další koření v e-shopu:

Postup

Mleté maso ochutíme připraveným kořením, přimícháme škrob, smetanu a vejce. Dobře propracujeme. Vytvarujeme kuličky, které opékáme na rozpuštěném másle na pánvi.
Když jsou kuličky opečené ze všech stran, vyjmeme je a necháme stranou.

Výpek zaprášíme moukou, orestujeme a podlijeme vývarem nebo vodou. Necháme omáčku povařit, poté jí zjemníme smetanou, vrátíme do omáčky kuličky a ještě je chvíli prohřejeme.
Ochutnáme a případně dochutíme solí. Podáváme s bramborovou kaší a brusinkami.

Dobrou chuť!

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás. Nakupovat můžete v e-shopu nebo na našich prodejnách.

7