CUKETOVÉ HRANOLKY
Cuketové hranolky jsou skvělým receptem pro všechny, kteří hledají lehkou, zdravou a chutnou přílohu nebo snack. Díky pečení v troubě nebo přípravě v horkovzdušné fritéze jsou krásně křupavé i bez smažení. Hodí se k dipům, jako příloha k masu nebo jako zdravé mlsání pro děti i dospělé. Ideální do fit jídelníčku i pro vegetariány.
Recept na Cuketové hranolky
Suroviny
- 1 - 2 cukety
- 1 - 2 vejce
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 200 g strouhanky
- 20 g parmazánu
- 1 - 2 lžíce sezamu
- 1 lžička provensálských bylinek
- Sůl
- Pepř
- Olej
Postup
V jedné míse smícháte vejce se škrobem a v druhé míse smícháte strouhanku s parmazánem, sezamem a provensálskými bylinkami. Cuketu nakrájíte na hranolky, osolíte ji a opepříte. Cuketu nejprve namočte v míse s vejci a poté obalte v ochucené strouhance. Obalenou cuketu naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, trochu postříkejte olejem ve spreji a pečte v troubě do zlatova. Lze připravit také v horkovzdušné fritéze. Cuketové hranolky můžete podávat s vařeními brambory a bylinkovým dipem nebo jako zdravé mlsání.