Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

MAKOVEC S BORŮVKOVÝM TVAROHEM

11.08.2025 00:00 Recepty

Tento nadýchaný makovec s jemným tvarohem a sladkými borůvkami je dokonalý moučník k odpolední kávě i jako zdravější dezert pro celou rodinu. Mak dodá dezertu vláčnost a oříškovou chuť, tvaroh se postará o krémovou svěžest a borůvky o ovocnou šťavnatost. Snadný recept, který zvládne každý, a to bez zbytečného cukru.

MAKOVEC S BORŮVKOVÝM TVAROHEM

Recept na Makovec s borůvkovým tvarohem

Suroviny

Na krém:

  • 250 g tučného tvarohu
  • 150 g čerstvých nebo mražených borůvek
  • Citronová šťáva a sladidlo podle chuti

Postup

Bílky vyšleháme se sladidlem do tuha, poté vmícháme žloutky. Všechny suché suroviny smícháme dohromady, přidáme jablko a citronovou kůru a zlehka zapracujeme bílkovou hmotu. Přendáme do formy na biskupský chlebíček, který jsme vyložili pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů. Mezi tím si připravíme tvarohový krém. Borůvky rozmixujeme na pyré (pár si jich necháme stranou na dozdobení) a vymícháme s tvarohem, dochutíme citronovou šťávou a sladidlem. Krém naneseme na vychladlý makovec, dozdobíme borůvkami, uchováváme v lednici.