KUŘE NA PAPRICE
Kuře na paprice je klasika české kuchyně, která potěší celou rodinu. Jemné kuřecí maso v krémové paprikové omáčce, podávané s těstovinami, rýží nebo knedlíkem, patří mezi nejoblíbenější domácí jídla. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výborný i pro začátečníky. Dopřejte si poctivý oběd jako od babičky.
Recept Kuře na paprice
Suroviny
- 2 kuřecí stehna
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Paprika uzená sladká / Paprika pálivá
- 33% smetana
- 2 lžíce hladké mouky
- Olej
Postup
Kuřecí stehna si oselte a opepřete a opečte na pánvi. Poté dejte stranou. Na oleji orestujte cibuli, česnek do zlatova a poté přidejte sůl a uzenou papriku (kdo má rád pálivé - může přidat pálivou papriku) - krátce promíchejte a přidejte opečená kuřecí stehna. Zalijte horkou vodou, aby byla stehna ponořená a vařte cca 70 minut, dokud se nebude maso rozpadat. Z omáčky vyndejte stehna. V misce bokem si smíchejte smetanu s hladkou moukou a vmíchejte do omáčky. Omáčku povařte cca 15 minut a poté rozmixujte a dochuťte solí, popřípadě cukrem (jestli máte radši sladší omáčky). Servírujte s těstovinami, rýží nebo knedlíkem - to je na Vás :).