Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

KUŘE NA PAPRICE

03.08.2025 00:00 Recepty

Kuře na paprice je klasika české kuchyně, která potěší celou rodinu. Jemné kuřecí maso v krémové paprikové omáčce, podávané s těstovinami, rýží nebo knedlíkem, patří mezi nejoblíbenější domácí jídla. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výborný i pro začátečníky. Dopřejte si poctivý oběd jako od babičky.

KUŘE NA PAPRICE

Recept Kuře na paprice

Suroviny

Postup

Kuřecí stehna si oselte a opepřete a opečte na pánvi. Poté dejte stranou. Na oleji orestujte cibuli, česnek do zlatova a poté přidejte sůl a uzenou  papriku (kdo má rád pálivé - může přidat pálivou papriku) - krátce promíchejte a přidejte opečená kuřecí stehna. Zalijte horkou vodou, aby byla stehna ponořená a vařte cca 70 minut, dokud se nebude maso rozpadat. Z omáčky vyndejte stehna. V misce bokem si smíchejte smetanu s hladkou moukou a vmíchejte do omáčky. Omáčku povařte cca 15 minut a poté rozmixujte a dochuťte solí, popřípadě cukrem (jestli máte radši sladší omáčky). Servírujte s těstovinami, rýží nebo knedlíkem - to je na Vás :).