Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

TRHANÉ MASO

03.09.2025 00:00 Recepty

Vyzkoušejte recept na pomalu pečené trhané maso z vepřové plece, které se doslova rozpadá na vidličce. Díky marinádě z koření a dlouhé přípravě v troubě nebo je maso krásně šťavnaté, měkké a voňavé. Skvěle se hodí do burgerů, tortill, sendvičů nebo jako hlavní chod s bramborovou kaší. Oblíbený recept na pulled pork, který si zamiluje celá rodina.

TRHANÉ MASO

Recept na Trhané maso

Suroviny

  • 2 kg vepřové plece
  • Staročeské trhané maso
  • 5 stroužků česneku
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce protlaku
  • Sůl
  • 1,5 dcl láku z kyselých okurek
  • Pivo

Postup

Maso naložíme do koření Staročeské trhané maso. V pekáči uděláme marinádu: 5 stroužků česneku, 1 velká cibule, 2 polévkové lžíce cukru, 2 polévkové lžíce protlaku, sůl, 1,5 dcl láku z kyselých okurek. Vše pořádně promíchejte a do marinády vložíme naložené maso a necháme přes noc marinovat. Druhý den pekáč zalijeme pivem a dáme to na 3 hodiny péct na 150 stupňů s poklicí. Po upečení odlijeme přebytečnou šťávu z masa stranou a maso natrháme vidličkou. Podáváme s bramborovou kaší.