TRHANÉ MASO
Vyzkoušejte recept na pomalu pečené trhané maso z vepřové plece, které se doslova rozpadá na vidličce. Díky marinádě z koření a dlouhé přípravě v troubě nebo je maso krásně šťavnaté, měkké a voňavé. Skvěle se hodí do burgerů, tortill, sendvičů nebo jako hlavní chod s bramborovou kaší. Oblíbený recept na pulled pork, který si zamiluje celá rodina.
Recept na Trhané maso
Suroviny
- 2 kg vepřové plece
- Staročeské trhané maso
- 5 stroužků česneku
- 1 cibule
- 2 polévkové lžíce cukru
- 2 polévkové lžíce protlaku
- Sůl
- 1,5 dcl láku z kyselých okurek
- Pivo
Postup
Maso naložíme do koření Staročeské trhané maso. V pekáči uděláme marinádu: 5 stroužků česneku, 1 velká cibule, 2 polévkové lžíce cukru, 2 polévkové lžíce protlaku, sůl, 1,5 dcl láku z kyselých okurek. Vše pořádně promíchejte a do marinády vložíme naložené maso a necháme přes noc marinovat. Druhý den pekáč zalijeme pivem a dáme to na 3 hodiny péct na 150 stupňů s poklicí. Po upečení odlijeme přebytečnou šťávu z masa stranou a maso natrháme vidličkou. Podáváme s bramborovou kaší.