LOSOS S KOPROVÝM JOGURTEM, BRAMBORAMI A CHILLI OLEJEM
Šťavnatý pečený losos se svěžím koprovým jogurtem, doplněný o vařené brambory a pikantní chilli olej, tvoří dokonalou kombinaci chutí. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální na zdravý oběd či večeři. Díky rybě plné omega-3, lehkému jogurtovému dipu a sytým bramborám získáte vyvážené jídlo, které zasytí a zároveň nezatíží.
Recept na Lososa s koprovým jogurtem
Suroviny
- Filet z lososa (s kůží nebo bez)
- 2 - 3 brambory
- 100 g jogurtu
- Čerstvý kopr
- Citron
- Bílý pepř
- Citronový pepř
- Sůl
- Olivový olej
- Uzená paprika
- Mleté chilli nebo chilli vločky
Postup
Brambory rozkrájejte na 2-3 kousky a dejte vařit do osolené vody. V mixéru rozmixujte jogurt společně s velkou hrstí nasekaného čerstvého kopru, pár kapkami citronové šťávy a kůrou z jednoho citronu. Dochuťte solí a bílým nebo černým pepřem. Lososa osolte a opepřete citronovým pepřem. Na hodně rozpálené pánvi s olivovým olejem (nebo máslem) opečte lososa nejdříve kůží dolů, než je křupavá a zlatá, poté dodělejte chvíli z druhé strany. V rendlíku rozehřejte pár lžic olivového oleje. Poté přidejte lžičku uzené papriky a podle chuti také chilli. Rozmíchejte, abyste měli krásně červený olej. Na talíř dejte nejdříve jogurt, na něj naskládejte uvařené a osolené brambory, poté roztrhejte filet z lososa na menší kousky a naskládejte na brambory. Nakonec už stačí jen ozdobit ochuceným olejem a koprem. Dobrou chuť!