Špagety 50g
Detailní popis
ŠPAGETY
Se směsí koření Špagety snadno připravíte pokrmy, které budou chutnat jako z pravé italské restaurace. Tato dokonale vyvážená směs bylin a koření je navržena speciálně pro přípravu těstovinových pokrmů, ať už vaříte klasické boloňské špagety, jemnou smetanovou a sýrovou omáčku nebo zeleninové variace.
S touto směsí dochutíte všechny možné druhy omáček na špagety, například rajčatovou, smetanovou, sýrovou i zeleninovou omáčku. Směs koření Špagety se mimo těstovin hodí také do těsta na domácí pizzu, sýrové lasagne, grilovanou a pečenou zeleninu. Použít se dá i na dochucení polévek jako je minestrone či rajčatová polévka. Ze směsi si jednoduše připravíte i dip nebo zálivku na zeleninové saláty.
RECEPT:
BOLOŇSKÉ ŠPAGETY
400 g špaget
500 g mletého masa (směs hovězího a
vepřového)
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule (jemně nasekaná)
2
stroužky česneku (drobně nasekané)
1 střední mrkev (nastrouhaná)
1 řapík
celeru (jemně nasekaný)
400 g konzervovaných loupaných rajčat
2 lžíce
rajčatového protlaku
100 ml suchého červeného vína (volitelné)
1 lžička
cukru
1 bobkový list
2 lžíce směsi koření Špagety
Sůl a čerstvě mletý
černý pepř podle chuti
50 g strouhaného parmazánu
Čerstvá bazalka na ozdobu
Uvařte špagety ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou podle návodu na obalu. Těstoviny by měly být al dente (na skus). Poté je sceďte a ponechte stranou. Na hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer. Restujte na mírném plameni, dokud zelenina nezměkne (asi 5-7 minut). K zelenině přidejte mleté maso a na středním plameni ho osmahněte, dokud nezhnědne. Průběžně maso míchejte a rozdělujte vařečkou na menší kousky. Poté přidejte rajčatový protlak a směs koření, promíchejte a krátce osmahněte. Přilijte víno a nechte ho částečně odpařit. Přidejte konzervovaná rajčata, cukr a bobkový list. Osolte, opepřete podle chuti a omáčku přiveďte k varu. Poté stáhněte plamen na minimum a nechte omáčku probublávat asi 30-40 minut. Občas ji promíchejte. Hotové špagety rozdělte na talíře, přelijte boloňskou omáčkou a posypte strouhaným parmazánem. Na závěr ozdobte čerstvou bazalkou.
Všechny naše kořenící směsi vyrábíme na základě vlastních originálních receptur. Navíc koření balíme do uzavíratelných obalů, tudíž si po otevření uchovává déle všechny své vlastnosti, jako je chuť, vůně a barva.
A pokud nevíte, co byste si mohli z daného koření připravit, nechte se inspirovat našimi recepty v magazínu.
Složení:
Koření
(česnek, cibule, bazalka, oregano, pepř, saturejka, tymián), sůl (23 %). NEOBSAHUJE
glutamát sodný.
Skladování: teplota 25 °C, vlhkost: 60 %, v originálních uzavřených obalech
Hmotnost:
50 g
Výrobce: IDC-FOOD, s.r.o., U Mlýna 285, Jaroměř 551 02
Vyrobeno:
Česká republika
Parametry produktu
Parametry | |
Bez přidaného cukru | Ano |
Bez alergenů | Ano |
Bezlepkové | Ano |
Bez soli | Ne |
Vegetariánské | Ano |
Veganské | Ano |