Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Přivítejte jaro s novými recepty

10.03.2024 13:00 Novinky

Dlouhé zimní období se konečně vytrácí, příroda se opět probouzí, začíná kvést a teplé paprsky slunce dodávají tolik potřebnou energii po náročném chladném počasí. 

S odloženým hřejivým kabátem bychom měli také odložit i zimní pokrmy. Jarní období nabádá k přípravě veselých a barevných receptů, využití sezónních potravin a třeba i k jarnímu detoxu, o tom si můžete přečíst v našem předešlém článku. Zdravé a odlehčené recepty dodají tělu tolik potřebné vitamíny po dlouhé zimě. 

V jarních receptech by rozhodně neměly chybět bylinky. K těm nejtypičtějším patří medvědí česnek, petrželka, pažitka nebo i kopřiva. Pokud nemáte čas nebo se vám nechce s košíkem na sběr čerstvých bylin vyrazit, inspirujte se naší širokou nabídkou přírodního koření. Koření navíc balíme do uzavíratelných obalů, tudíž si po otevření uchovává déle všechny své vlastnosti, jako je chuť, vůně a barva.

Jedno z typických a velmi oblíbených jídel pro jarní období je pečené kuře. A proto i naše nabídka kořenících směsí na kuře má hned několik variant. Vybírat můžete ze směsí koření: zlaté kuře, zlaté kuře bylinkové, pečené kuře a grilované kuře
Jednoduchý recept na jarní kuřecí stehýnka s chřestem a hráškem si rozhodně zamilujete.

Pokud si občas rádi dopřejete, tak rozhodně vyzkoušejte recepty z mladého masa, ať už jehněčího, telecího či králičího. K mladým masům patří i jarní kuřátka či krůty. My pro Vás připravili recept na telecí kotlety s vinnou omáčkou. Věděli jste, že telecí je jedním z nejkvalitnějších druhů mas vůbec? V kulinářském světe je oblíbené zejména pro nízký obsah tuku, jemnou chuť i texturu a lehkou stravitelnost. 

                                                                          

Zelenina by měla tvořit čtvrtinu každého jídelníčku
V pestrém jídelníčku by měla hrát hlavní roli zelenina, ta by měla tvořit až čtvrtinu každého talíře. Do jarních svěžích receptů se nejvíce hodí špenát, rukola, chřest, polníček nebo i řapíkatý celer. Pokud vám chybí v jídelníčku zelenina, tak salát je takříkajíc sázkou na jistotu. Nezapomínejte do salátů přidávat také bílkoviny a zdravé tuky, díky tomu vás pokrm zasytí na delší dobu a bude nutričně vyvážený a chutný. Receptů na přípravy salátů je nespočet a záleží hlavně na tom, co má kdo rád. U nás je favoritem salát s tuňákem a vajíčkem a velmi oblíbený Buddha bowl.

                                                                      

Pokud nemusíte saláty nebo zeleninové přílohy, ale i přesto byste rádi doplnili po zimě tolik potřebné látky pro vaše tělo, použijte zeleninu pro přípravu smoothies. Díky zelenému smoothie je ranní dávka energie a vitality zaručena! Pro chutnější koktejl je dobré vždy přidat i ovoce, jako je banán, mango, ananas, borůvky nebo jablko. 

Mlsat se dá i zdravě! 
Milovníci sladkého dávejte pozor, mlsat se dá zdravě i chutně! Vyzkoušejte naše recepty, které jsou hotové během chvilky a jsou ideální na snídani, svačinku pro děti nebo i pro vás do práce. Domácí proteinový puding si můžete navíc vychutnat i po cvičení. 

                           

V poslední době se také hodně oblíbilo pečení muffin, které si můžete vyzdobit dle vlastní fantazie. Navíc pokud příjde nečekaná návštěva jsou raz dva hotové! My pro Vás máme hned dva tipy, a to v podobě banánových proteinových a ostružinových muffin.

                     

Navštivte náš magazín, kde najdete mnohem více chutných receptů, ale i zajímavých článků.