TELECÍ KOTLETY S VINNOU OMÁČKOU
Ideální souhra telecího masa s kvalitním kořením, doplněné o vinnou omáčku vykouzlí na talíři perfektní pokrm! A věděli jste, že telecí je jedním z nejkvalitnějších druhů mas vůbec? V kulinářském světe je oblíbené zejména pro nízký obsah tuku, jemnou chuť i texturu a lehkou stravitelnost.
Recept na telecí kotlety s vinnou omáčkou
Suroviny
- telecí kotletky (dle počtu strávníků)
- americký steak (směs koření)
- himalájská sůl
- olej
- růžový pepř celý
- špetka rozmarýnu
- 2 dcl dobrého červeného vína (použila jsem Merlot)
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
Postup
Z obou stran kotlety okořeníme směsí koření americký steak a s trochou oleje zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Opečené kotletky naskládáme na pekáč a dáme dodělat do trouby na 5-6 minut na 180 stupňů. Mezitím si připravíme omáčku. Do pánvičky dáme mouku a krátce ji opečeme, podlijeme vínem a asi 1dcl vody. Přidáme rozmarýn, lžíci růžového pepře a necháme provařit. Následně dochutíme solí a zjemníme máslem. Opečené kotlety pustí trochu šťávy, kterou přimícháme do omáčky. Ideální přílohou jsou pečené brambory a zeleninový salátek.