Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

TELECÍ KOTLETY S VINNOU OMÁČKOU

07.03.2024 14:00 Recepty

Ideální souhra telecího masa s kvalitním kořením, doplněné o vinnou omáčku vykouzlí na talíři perfektní pokrm! A věděli jste, že telecí je jedním z nejkvalitnějších druhů mas vůbec? V kulinářském světe je oblíbené zejména pro nízký obsah tuku, jemnou chuť i texturu a lehkou stravitelnost.

Recept na telecí kotlety s vinnou omáčkou

Suroviny

Postup

Z obou stran kotlety okořeníme směsí koření americký steak a s trochou oleje zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Opečené kotletky naskládáme na pekáč a dáme dodělat do trouby na 5-6 minut na 180 stupňů. Mezitím si připravíme omáčku. Do pánvičky dáme mouku a krátce ji opečeme, podlijeme vínem a asi 1dcl vody. Přidáme rozmarýn, lžíci růžového pepře a necháme provařit. Následně dochutíme solí a zjemníme máslem. Opečené kotlety pustí trochu šťávy, kterou přimícháme do omáčky. Ideální přílohou jsou pečené brambory a zeleninový salátek.