Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

SRNČÍ PAŠTIKA

16.02.2023 00:00 Recepty

Máte raději maso než sladké? Pak je čas vyzkoušet domácí srnčí paštiku, kterou si zamilujete díky její poctivé chuti.

Recept na srnční paštiku

Suroviny

Postup

Maso nakrájíme na menší kostky, okořeníme paštikovým kořením a přendáme do pekáčku. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, slaninu, jalovec, bobkový list a podlijeme vínem. Přikryjeme alobalem a dáme péct na 150 stupňů cca dvě a půl hodiny do měkka.  Vyndáme bobkový list, přidáme máslo a umixujeme do hladka. Ochutnáme a případně dosolíme. Přendáme do misek a necháme vychladit. Pak paštiku posypeme kuličkami růžového pepře a zalijeme rozpuštěným sádlem (vrstvu cca 1 cm). Necháme zatuhnout a můžeme podávat doplněné o brusinky nebo ovocné čatní.