VINNÁ KLOBÁSA
Klasická vinná klobása, by neměla chybět na žádném vánočním stole. S naším receptem ji připravíte snadno – křupavá zvenku, šťavnatá uvnitř a plná jemné chuti. Překvapte rodinu i přátele tímto tradičním pokrmem, který k Vánocům prostě patří.
.jpg)
Recept na vinnou klobásu
Suroviny
- 1,5 kg vepřové krkovice nebo plecka
- 3 rohlíky
- 200 ml bílého suchého vína
- 300 ml mléka
- Citronová kůra z půlky citrónu
- 25 g soli
- 1 lžička mletého bílého pepře
- 1 lžička muškátového květu
- Skopová střívka
Postup
Nejprve si namočte rohlíky do mléka. Maso namelte v mlýnku a přidejte i namočené rohlíky. Toto zopakujte ještě jednou, aby maso bylo jemně namleté. Ochuťte solí, pepřem, muškátovým květem, citronovou kůrou, přilijte víno a dobře propracujte. Všechny suroviny mějte vychlazené, klidně přihoďte 2 - 3kostky ledu, směs nesmí zteplat. Teď přicházíme k plnění. Vůbec nepotřebujete profi plničku, postačí mlýnek na maso s nástavcem na plnění klobás. Opláchněte střívka a natáhněte kus na nástavec, poté dávejte směs do mlýnku a plňte střívko. Takto hotové vinné klobásy už jen tepelně upravte.
Pro muže
Pro ženu
Pro drahou polovičku
Pro sportovce
Pro babičku
Pro dědečka
Pro maminku
Pro tatínka
Pro zaměstnance
Pro učitele/učitelku
Vánoce
Dezerty
Kuskusy
Proteinové polévky
Proteiny
Doplňky stravy
Energetické nápoje
Zdravé mixy
Sušené plody a ovoce
Snídaňové kaše
Zdravé potraviny
Bylinky a čaje
Dárkové balíčky
Příslušenství
Oleje ve spreji
Bezlepkové těstoviny
Matcha
Přírodní koření
Kořenicí přípravky
Směsi koření bez soli
Sladké pečení a nápoje
Marinády
Himalájské soli
Těstíčka na obalování
Dózy
Dárkové sady
Směsi pro masnou výrobu
Koření Specio
Dózy s kořením
Produkty YourBody