SNÍDAŇOVÉ HOUSTIČKY
Máte chuť na čerstvé pečivo k snídani? Vyzkoušejte jednoduchý recept na domácí snídaňové houstičky se semínky! Nadýchané, vláčné a ozdobené semínky podle Vaší chuti – ideální volba ke snídani a nebo ke svačině. Čerstvě upečené housky provoní celý dům a chutnají mnohem lépe než kupované.
Recept na snídaňové houstičky
Suroviny
- 200 g žitné mouky
- 350 g hladké pšeničné mouky
- 20 g čerstvého droždí
- 150 g podmáslí
- 40 g olivového oleje
- 1 vejce
- Špetka mletého fenyklu
- 12 g soli
- 120 g vody (na potření houstiček)
- 100 g míchaných semínek (na ozdobu)
Postup
Všechny uvedené suroviny dejte do mísy robota a vymíchejte těsto. Nechte 5-10minut odpočinout a znovu těsto propracujte. Poté těsto zakryjte a nechte kynout cca 90minut. Rozdělte na jednotlivé porce (my jich měli 12) a vytvarujte housky. Na pomoc jsme vzali plech na muffiny, vyložili jsme pečícím papírem a naskládali houstičky. Vršky jsme nepravidelně nařezali, potřeli jsme vodou a posypali semínky - my jsme zvolili slunečnicová, dýňová, chia semínka a také lněné semínko. Na plechu pak nechte ještě cca 15minut kynout a dejte péct do předehřáté trouby na 200 stupňů cca 20 minut.
TIP: Vyzkoušejte na houstičky naši směs semínek.