Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

PEČENÁ PANENKA S BYLINKOVO-KUSKUSOVOU KRUSTOU

23.06.2025 00:00 Recepty

Vychutnejte si dokonale šťavnatou vepřovou panenku pečenou v bylinkovo-kuskusové krustě! Tento recept je ideální pro slavnostní oběd i nedělní rodinné vaření. Křehká vepřová panenka obalená v čerstvých bylinkách, kuskusu a kešu oříškách vytvoří krásně voňavý a křupavý povrch, zatímco maso zůstane uvnitř měkké a plné chuti. Skvěle se hodí k bramborové kaši nebo čerstvému salátku.

PEČENÁ PANENKA S BYLIMKOVO-KUSKUSOVOU KRUSTOU

Recept na pečenou panenku s bylinkovo-kuskusovou krustou

Suroviny

Pečená panenka

Bylinkovo-kuskusová krusta

Postup 

Panenku osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi ze všech stran na olivovém oleji. Přendáme do pekáčku a dáme na cca 20 min péct do trouby na 160 stupňů. Z výpeku na pánvi můžeme připravit šťávu tím, že přilijeme vodu nebo vývar a necháme vyvařit na polovinu. Přidáme kousek másla, abychom šťávu zahustili, dochutíme solí a necháme bokem. Mezitím si připravíme krustu. V míse zalijeme kuskus horkou vodou. Bylinky a kešu nasekáme nebo rozmixujeme, tak aby byly co nejjemnější a přidáme ke kuskusu. Dochutíme citronovým pepřem, zakápneme olivovým olejem a dobře směs promícháme. Vyndáme panenku z trouby, obalíme ji v připravené krustě. Troubu přenastavíme na gril a panenku dáme zpět do trouby. Pečeme, dokud krusta nezezlátne. Upečenou panenku necháme pět minut po vytažení z trouby odpočinout a pak jí nakrájíme na plátky.