JABLEČNÝ ŠTRŮDL
Není nad jablečnou klasiku jako je štrůdl. Vůně skořice, jablek a všech ostatních ingrediencí Vám navodí pocit útulného domova. Jablečný štrůdl je ideální dezert k teplému čaji během těchto sychravých dní.
Recept na jablečný štůdl
Suroviny:
- 1 listové těsto
- 1 kg jablek
- 100 g pekanových ořechů
- 50 g rozinek
- 3 lžíce rumu
- 1 lžíce strouhanky
- 2 lžičky štrůdl (směs koření)
- cukr
- 1 vejce
- plátky mandlí
Postup
Rozinky namočíme do rumu. Jablka zbavíme slupek a nastrouháme nahrubo, přidáme nasekané pekanové ořechy, namočené rozinky i s rumem, koření Štrůdl, strouhanku a cukr podle chuti. Dobře promícháme. Těsto vyvalíme na plát, doprostřed narovnáme jablkovou náplň, kraje z obou stran nařízneme na proužky, které přeložíme z obou stran vždy přes sebe. Vršek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi, dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů do zlatova.