Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

JABLEČNÝ ŠTRŮDL

10.10.2023 00:00 Recepty

Není nad jablečnou klasiku jako je štrůdl. Vůně skořice, jablek a všech ostatních ingrediencí Vám navodí pocit útulného domova. Jablečný štrůdl je ideální dezert k teplému čaji během těchto sychravých dní.

Jablečný štrůdl

Recept na jablečný štůdl

Suroviny:

Postup

Rozinky namočíme do rumu. Jablka zbavíme slupek a nastrouháme nahrubo, přidáme nasekané pekanové ořechy, namočené rozinky i s rumem, koření Štrůdl, strouhanku a cukr podle chuti. Dobře promícháme. Těsto vyvalíme na plát, doprostřed narovnáme jablkovou náplň, kraje z obou stran nařízneme na proužky, které přeložíme z obou stran vždy přes sebe. Vršek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi, dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů do zlatova.