Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

INDICKÉ MÁSLOVÉ KUŘE

30.05.2025 00:00 Recepty

Indické máslové kuře neboli Butter Chicken. Šťavnaté kuřecí kousky ve voňavé husté smetanové omáčce, které si jednoduše zamilujete! Vyzkoušejte naší odlehčenější verzi a potěšte své chuťové buňky.

INDICKÉ MÁSLOVÉ KUŘE

Recept na Indické máslové kuře (Butter Chicken)

Suroviny 

Omáčka

Postup

Nejprve si připravíme marinádu smícháním všech uvedených surovin. Do marinády vložíme nakrájené maso na větší kusy a hezky ho ze všech stran obalíme, necháme cca 30 minut odležet. Rozehřejeme si pánev s hlubším dnem, na oleji postupně zprudka opékáme kuřecí maso, jakmile chytne barvu, maso vyndáme a dáme stranou. Do pánve dáme ghí a smažíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno, jakmile cibule zesklovatí přidáme veškeré koření i zázvor a krátce opékáme.  Přidáme krájená rajčata a necháme 10-15 minut dusit. Poté tyčovým mixérem omáčku umixujeme do hladka. Maso vložíme zpět do omáčky a pozvolna vaříme cca 10 min. Do omáčky přidáme cukr a smetanu, promícháme ochutnáme a případně dosolíme. Podáváme s různě upravenou rýží basmati či chlebem naan.