Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

DOMÁCÍ KEČUP

12.09.2022 00:00 Recepty

Máte velkou úrodu rajčat a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte náš vynikající domácí kečup.

Recept na domácí kečup

Suroviny

  • 2,5 kg rajčat
  • 300 g neloupaných jablek
  • 200 g cibule
  • 1 lžíce soli
  • 120 ml octa
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 feferonka
  • 5 ks hřebíčků
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček celého pepře
  • Cca 120 g cukru
  • Větší špetka skořice
     

Postup

Rajčata, jablka a cibuli nakrájíme a dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčkem, skořicí, novým kořením a pepřem. Necháme vařit cca 1,5 hodiny.
Po uvaření všechno rozmixujeme a přecedíme. Přidáme cukr a vaříme bez pokličky, aby byl kečup hustší. Hotový ještě horký kečup nalijeme do sklenic, kterým otřeme hrdla a dobře je zavíčkujeme.