SKOŘICOVÝ MOUČNÍK
Vyzkoušejte tento vláčný, voňavý a na povrchu křupavý dezert, který je ideální ke kávě, na snídani i jako sladká tečka po obědě. Skořicový moučník s lahodnou chutí si zamiluje celá rodina, a navíc krásně provoní celý domov!
Recept na skořicový moučník
Suroviny
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 1 hrnek cukr krystal
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1 šálek polohrubé mouky
- 2 velké nastrouhané jablka
- Dvě hrstky ořechů
- 1 polévková lžíce krystalového cukru
- 1 lžíce mleté skořice
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C. Velikost formy cca 16x16 cm. V míse vyšlehejte rozpuštěné máslo s cukrem dohladka. Přidejte vejce, jedno po druhém, poté vanilkový extrakt a vše pořádně promíchejte. Vmíchejte prášek do pečiva a sůl. Postupně přidávejte mouku a míchejte, dokud se nespojí. V oddělené malé míse smíchejte cukr a skořici, tím posypeme těsto. Do připravené formy nalijte polovinu těsta a rovnoměrně ho rozetřete, následně posypte nastrouhaným jablkem a ořechy. Těsto posypte polovinou skořicovo-cukrové směsi. Vlijte zbývající těsto a jemně ho rozetřete na skořicovou vrstvu. Posypte těsto zbývající skořicovo-cukrovou směsí a uhlaďte. Pečte v předehřáté troubě cca 30 minut nebo dokud okraje lehce nezhnědnou a párátko nebude suché!