Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

SKOŘICOVÝ MOUČNÍK

10.04.2025 13:00 Recepty

Vyzkoušejte tento vláčný, voňavý a na povrchu křupavý dezert, který je ideální ke kávě, na snídani i jako sladká tečka po obědě. Skořicový moučník s lahodnou chutí si zamiluje celá rodina, a navíc krásně provoní celý domov!

SKOŘICOVÝ MOUČNÍK

Recept na skořicový moučník

Suroviny 

  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 hrnek cukr krystal
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 šálek polohrubé mouky
  • 2 velké nastrouhané jablka
  • Dvě hrstky ořechů
  • 1 polévková lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce mleté skořice

Postup

Předehřejte troubu na 175 °C. Velikost formy cca 16x16 cm. V míse vyšlehejte rozpuštěné máslo s cukrem dohladka. Přidejte vejce, jedno po druhém, poté vanilkový extrakt a vše pořádně promíchejte. Vmíchejte prášek do pečiva a sůl. Postupně přidávejte mouku a míchejte, dokud se nespojí. V oddělené malé míse smíchejte cukr a skořici, tím posypeme těsto. Do připravené formy nalijte polovinu těsta a rovnoměrně ho rozetřete, následně posypte nastrouhaným jablkem a ořechy. Těsto posypte polovinou skořicovo-cukrové směsi. Vlijte zbývající těsto a jemně ho rozetřete na skořicovou vrstvu. Posypte těsto zbývající skořicovo-cukrovou směsí a uhlaďte. Pečte v předehřáté troubě cca 30 minut nebo dokud okraje lehce nezhnědnou a párátko nebude suché!