POMAZÁNKA Z UZENÉ MAKRELY
Jednoduchá, chutná a plná bílkovin! Připravte si domácí pomazánku z uzené makrely podle našeho receptu. Stačí pár surovin a za pár minut máte skvělou pochoutku na chleba, bagetu nebo k zelenině. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si zdravou svačinu nebo lehkou večeři!
Recept na pomazánku z uzené makrely
Suroviny
- 1 uzená makrela
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce majonézy
- 1-2 jarní cibulky
- Citronová šťáva
- Citronový pepř černý
- Sůl
- Petržel nebo kopr
Postup
Makrelu zbavíme kostí a kůže, čisté kousky masa dáme do mísy a umícháme s tvarohem, majonézou a hořčicí. Přidáme petrželku nebo kopr a nakrájenou jarní cibulku. Pokud nemáte bylinky čerstvé, použijte sušené. Dochutíme citronovým pepřem, solí a citronovou šťávou.