MRKVOVÉ ŘEZY
Jemné, vláčné a neodolatelně lahodné! Připravte si doma mrkvové řezy, které jsou krásně nadýchané, lehce skořicové a doplněné krémovou polevou. Tento jednoduchý recept zvládne každý a zaručeně potěší celou rodinu. Skvělá volba pro sladkou svačinku, dezert ke kávě nebo slavnostní příležitost!
Recept na mrkvové řezy
Suroviny
- 250g mrkve
- 3 vejce
- 130 g cukr krystal
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička citronové kůry
- 50 g polohrubé mouky
- 120 g hladké pšeničné mouky
- 30 g strouhaného kokosu
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky skořice mleté
- Špetka mleté vanilky
- Špetka mletého kardamomu
- Špetka soli
- 50 g nasekaných ořechů
Krém
- 250 g Philadelphie
- 250 g mascarpone
- 200 g tvarohu z vaničky
- 2-3 lžíce cukr moučka
- 2 lžíce rumu
Postup
Mrkev nastrouhejte najemno. Bílky vyšlehejte s cukrem a solí dokud nevznikne pevný sníh, následně vmíchejte postupně ostatní ingredience. Těsto dejte do velkého plechu a pečte v předehřáté troubě na 180 °C, plech vyložte pečícím papírem. Na krém si smíchejte všechny uvedené suroviny a důkladně vymíchejte. Vychladlý korpus rozpůlíte a spodní část natřete tenkou vrstvou krému, kterou přiklopíte druhým dílem, a i ten potřete krémem. Část krému si můžete nechat na zdobení. Mrkvové řezy si dozdobte podle své vlastní fantazie a uchovávejte je v lednici.