Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

MRKVOVÉ ŘEZY

05.03.2025 15:00 Recepty

Jemné, vláčné a neodolatelně lahodné! Připravte si doma mrkvové řezy, které jsou krásně nadýchané, lehce skořicové a doplněné krémovou polevou. Tento jednoduchý recept zvládne každý a zaručeně potěší celou rodinu. Skvělá volba pro sladkou svačinku, dezert ke kávě nebo slavnostní příležitost!

MRKVOVÉ ŘEZY

Recept na mrkvové řezy

Suroviny 


Krém

  • 250 g Philadelphie
  • 250 g mascarpone
  • 200 g tvarohu z vaničky
  • 2-3 lžíce cukr moučka
  • 2 lžíce rumu

Postup

Mrkev nastrouhejte najemno. Bílky vyšlehejte s cukrem a solí dokud nevznikne pevný sníh, následně vmíchejte postupně ostatní ingredience. Těsto dejte do velkého plechu a pečte v předehřáté troubě na 180 °C, plech vyložte pečícím papírem. Na krém si smíchejte všechny uvedené suroviny a důkladně vymíchejte. Vychladlý korpus rozpůlíte a spodní část natřete tenkou vrstvou krému, kterou přiklopíte druhým dílem, a i ten potřete krémem. Část krému si můžete nechat na zdobení. Mrkvové řezy si dozdobte podle své vlastní fantazie a uchovávejte je v lednici.