MEDAILONKY S CIBULOVOU OMÁČKOU
Připravte si jemné a šťavnaté medailonky z vepřové panenky s lahodnou cibulovou omáčkou. Tento jednoduchý recept na vepřovou panenku potěší milovníky domácí kuchyně i slavnostního vaření. Rychlá příprava, skvělá chuť a dokonale křehké maso – ideální recept na oběd nebo večeři pro celou rodinu.
Recept na medailonky s cibulovou omáčkou
Suroviny
- Vepřová panenka
- 2 větší cibule
- Olivový olej
- Máslo
- Barevný drcený pepř
- Himalájská sůl
- 2 dcl smetany ke šlehání
- Špetka tymiánu
Postup
Panenku nakrájíme na plátky, posypeme pepřem a solí a zprudka opečeme na pánvi na oleji. Medailonky vyjmeme z pánve a dáme je bokem. Nakrájíme si cubuli na plátky a přidáme do výpeku s kousek másla. Opékáme ji do zlatova. Poté podlijeme smetanou, přidáme tymián, omáčku zredukujeme a dochutíme solí. Maso vrátíme do omáčky, aby se prohřálo. Jakmile je maso prohřáté, naservírujeme omáčku spolu s panenkou na talíř, podáváme z různě připravenými bramborami.