Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

MEDAILONKY S CIBULOVOU OMÁČKOU

07.05.2025 12:30 Recepty

Připravte si jemné a šťavnaté medailonky z vepřové panenky s lahodnou cibulovou omáčkou. Tento jednoduchý recept na vepřovou panenku potěší milovníky domácí kuchyně i slavnostního vaření. Rychlá příprava, skvělá chuť a dokonale křehké maso – ideální recept na oběd nebo večeři pro celou rodinu.

MEDAILONKY S CIBULOVOU OMÁČKOU

Recept na medailonky s cibulovou omáčkou

Suroviny 

Postup

Panenku nakrájíme na plátky, posypeme pepřem a solí a zprudka opečeme na pánvi na oleji. Medailonky vyjmeme z pánve a dáme je bokem. Nakrájíme si cubuli na plátky a přidáme do výpeku s kousek másla. Opékáme ji do zlatova. Poté podlijeme smetanou, přidáme tymián, omáčku zredukujeme a dochutíme solí. Maso vrátíme do omáčky, aby se prohřálo. Jakmile je maso prohřáté, naservírujeme omáčku spolu s panenkou na talíř, podáváme z různě připravenými bramborami.