MAĎARSKÝ GULÁŠ
Silný, voňavý a pořádně kořeněný – takový je pravý maďarský guláš! Připravte si ho podle tradičního receptu s kvalitním hovězím masem, paprikou a dalšími ingrediencemi, které mu dodají tu správnou hloubku chuti. Ideální jídlo na zahřátí a potěšení chuťových pohárků!
Recept na maďarský guláš
Suroviny
- 1 kg hovězího předního masa
- 500 g cibule
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 2 lžíce koření Maďarský guláš bez soli
- 1 červená paprika
- 3-4 stroužky česneku
- Olej
- Sůl a pepř
Tarhoňa
- Vždy platí na 1 vejce 100 g polohrubé mouky a špetka soli
Postup
Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji do zlatova. Maso nakrájejte na kostky a přidejte k cibuli, orestujte ze všech stran, přidejte mletou papriku, koření Maďarský guláš, česnek na plátky a sůl. Zamíchejte a podlijte vodou, tak aby bylo maso ponořené a nechte dusit do měkka. Trvá to 1,5 - 2 hodiny, 30 minut před koncem přidejte k masu rajčata a papriku nakrájenou na proužky a poduste. Dle potřeby můžete zahustit jíškou. Na tarhoňu vypracujte tuhé těsto z uvedených surovin, které nastrouhejte nahrubo na struhadle a nechte proschnout, následně uvařte v osolené vodě 2-3 minuty dokud nevyplave napovrch.