Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

MAĎARSKÝ GULÁŠ

05.02.2025 12:00 Recepty

Silný, voňavý a pořádně kořeněný – takový je pravý maďarský guláš! Připravte si ho podle tradičního receptu s kvalitním hovězím masem, paprikou a dalšími ingrediencemi, které mu dodají tu správnou hloubku chuti. Ideální jídlo na zahřátí a potěšení chuťových pohárků!

 

MAĎARSKÝ GULÁŠ

Recept na maďarský guláš

Suroviny

Tarhoňa

  • Vždy platí na 1 vejce 100 g polohrubé mouky a špetka soli

Postup

Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji do zlatova. Maso nakrájejte na kostky a přidejte k cibuli, orestujte ze všech stran, přidejte mletou papriku, koření Maďarský guláš, česnek na plátky a sůl. Zamíchejte a podlijte vodou, tak aby bylo maso ponořené a nechte dusit do měkka. Trvá to 1,5 - 2 hodiny, 30 minut před koncem přidejte k masu rajčata a papriku nakrájenou na proužky a poduste. Dle potřeby můžete zahustit jíškou. Na tarhoňu vypracujte tuhé těsto z uvedených surovin, které nastrouhejte nahrubo na struhadle a nechte proschnout, následně uvařte v osolené vodě 2-3 minuty dokud nevyplave napovrch.