Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

LÍVANCE Z OVESNÝCH VLOČEK S JAHODOVÝM ROZVAREM A RŮŽOVÝM PEPŘEM

20.01.2023 00:00 Recepty

Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte náš recept na lívance z ovesných vloček.

Recept na lívance z ovesných vloček

Suroviny na těsto

  • 1 vejce
  • 220 g podmáslí
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 50 g loupaných mletých lískových oříšků
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 60 g ovesných vloček umixovaných na mouku
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 špetka skořice

Suroviny na rozvar

  • 150g jahod (čerstvé nebo mražené)
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce medu
  • drcený růžový pepř dle chuti

Suroviny na ozdobení

Postup

Jako první si připravíme těsto na lívance. Příprava je opravu jednoduchá, všechny uvedené suroviny dáme do mísy a vymícháme těsto, které necháme chvíli odpočinout. Mezi tím si připravíme jahodový rozvar. Použila jsem jahody mražené, které jsem nechala povolit. Vložíme je do kastrůlku a přivedeme k varu, jahody pustí šťávu, takže není potřeba podlévat vodou. Přidáme máslo, med a pepř, provaříme, konzistence by měla být jako horký džem. Dáme stranou z plotny a jdeme připravit lívance. Pokud máte dobrou pánev s nepřilnavým povrchem není potřeba pánev vymazávat v opačném případě použijte trochu másla nebo oleje. Na rozehřátou pánev tvarujte pomoci lžíce malé lívance, pozvolna opékejte z obou stan do zlatova. Naservírujte dle své fantazie, můžete doplnit o cream dle chuti, dozdobit sušeným ovocem či oříšky.