LÍVANCE Z OVESNÝCH VLOČEK S JAHODOVÝM ROZVAREM A RŮŽOVÝM PEPŘEM
Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte náš recept na lívance z ovesných vloček.
Recept na lívance z ovesných vloček
Suroviny na těsto
- 1 vejce
- 220 g podmáslí
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 špetka soli
- 50 g loupaných mletých lískových oříšků
- 1 lžička kypřicího prášku
- 60 g ovesných vloček umixovaných na mouku
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 špetka skořice
Suroviny na rozvar
- 150g jahod (čerstvé nebo mražené)
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce medu
- drcený růžový pepř dle chuti
Suroviny na ozdobení
- Cream (příchuť podle chuti)
- Sušené ovoce
- Oříšky
Postup
Jako první si připravíme těsto na lívance. Příprava je opravu jednoduchá, všechny uvedené suroviny dáme do mísy a vymícháme těsto, které necháme chvíli odpočinout. Mezi tím si připravíme jahodový rozvar. Použila jsem jahody mražené, které jsem nechala povolit. Vložíme je do kastrůlku a přivedeme k varu, jahody pustí šťávu, takže není potřeba podlévat vodou. Přidáme máslo, med a pepř, provaříme, konzistence by měla být jako horký džem. Dáme stranou z plotny a jdeme připravit lívance. Pokud máte dobrou pánev s nepřilnavým povrchem není potřeba pánev vymazávat v opačném případě použijte trochu másla nebo oleje. Na rozehřátou pánev tvarujte pomoci lžíce malé lívance, pozvolna opékejte z obou stan do zlatova. Naservírujte dle své fantazie, můžete doplnit o cream dle chuti, dozdobit sušeným ovocem či oříšky.