KOTLÍKOVÝ LETNÍ BUŘTGULÁŠ
Letní buřtguláš je ideální recept na chalupu, táborák nebo venkovní vaření v kotlíku. Spojení šťavnatých špekáčků, brambor, cibule, zeleniny a voňavého koření vytvoří syté jídlo, které zasytí celou partu. Rychlá příprava, jednoduché suroviny a výborná chuť dělají z buřtguláše letní klasiku, která nikdy nezklame.
Recept Kotlíkový letní buřtguláš
Suroviny
- 4 buřty
- 4 brambory
- 1 větší cibule
- 3 rajčata
- 1 menší cuketa
- 1 červená paprika
- Petrželová nať
- 2 lžíce guláš bez soli
- 1 lžíce maďarské papriky
- 2 lžíce sádla
- Sůl a pepř dle chuti
- Chilli vločky
Postup
V kotlíku rozehřejete sádlo a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte nakrájené buřty na plátky, nechte je rozvonět a zasypte paprikou i kořením na guláš. Vše důkladně zamíchejte a přidejte nakrájené brambory na kostky a podlijte vodou. Asi po 10 minutách, vložte do kotlíku také nakrájenou zeleninu a duste vše do měkka. Pokud bude potřeba, zahustěte jíškou nebo chlebem. Dle chuti osolit a opepřit a kdo má rád, přidá i chilli. Na závěr můžete posypat petrželovou natí.