Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

HRABĚNČINY ŘEZY

21.10.2022 00:00 Recepty

Máte rádi jablečné dezerty? Pak vyzkoušejte naše výborné hraběnčiny řezy. Vůni skořice, ořechů a jablek si prostě zamilujete.

Recept na hraběnčiny řezy

Suroviny na těsto

  • 5 žloutků
  • 120 g moučkového cukru
  • 200 g změklého másla
  • 450 g polohrubé mouky
  • 2-3 lžíce mléka
  • 1 kypřící prášek
  • Špetka soli

Suroviny na náplň

Suroviny na vrstu z bílků

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, jednu třetinu těsta odložíme do mrazáku. Zbytek těsta namačkáme na dno vymazaného máslem pekáče. Suroviny na náplň spolu dobře promícháme, kdo potřebuje tak náplň osladí. Směs navrstvíme na těsto. Dále si připravíme bílkovou vrstvu. Bílky s cukrem a solí vyšleháme do tuha, nakonec zašleháme škrob a ocet. Navrstvíme na jablečnou náplň a zastrouháme těstem z mrazáku. Dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů cca 45 minut.