GALETTE S JAHODAMI A TYMIÁNEM
Galette (z normanského slova gale, což znamená „plochý dort“) je termín používaný ve francouzské kuchyni k označení různých typů plochých, kulatých nebo volně tvarovaných křupavých koláčů. Vrhněte se na náš galette a vykouzlete si úsměv od ucha k uchu!
Recept na galette s jahodami a tymiánem
Ingredience:
- 100 g ovesných vloček
- 100 g mandlové mouky
- 40 g sladidla (cukr, med, erythritol nebo sladidlo se stévií 10 g)
- 1 vejce
- 30 g kokosového oleje
- ½ lžičky kypřicího prášku
Krém:
- 2 lžíce vody
- špetka soli
- 300-400 g jahod
- 1 lžíce bramborového škrobu
- sladidlo dle chuti
- tymián
- plátky mandlí
Postup
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, smícháme ji s mandlovou moukou, solí, kypřicím práškem a sladidlem. Přidáme vejce, olej, vodu a vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme do podoby kruhu a doprostřed naskládáme jahody, které jsme smíchali se škrobem a sladidlem. Jahody lehce posypeme tymiánem.
Okraje přehneme dovnitř přes část jahod, okraje potřeme vodou a posypeme plátky mandlí. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů do zlatova.
Pro muže
Pro ženu
Pro drahou polovičku
Pro sportovce
Pro babičku
Pro dědečka
Pro maminku
Pro tatínka
Pro zaměstnance
Pro učitele/učitelku
Vánoce
Dezerty
Kuskusy
Proteinové polévky
Proteiny
Doplňky stravy
Energetické nápoje
Zdravé mixy
Sušené plody a ovoce
Snídaňové kaše
Zdravé potraviny
Bylinky a čaje
Dárkové balíčky
Příslušenství
Oleje ve spreji
Bezlepkové těstoviny
Matcha
Přírodní koření
Kořenicí přípravky
Směsi koření bez soli
Marinády
Himalájské soli
Těstíčka na obalování
Dózy
Dárkové sady
Směsi pro masnou výrobu
Koření Specio
Dózy s kořením
Produkty YourBody
