Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

GALETTE S JAHODAMI A TYMIÁNEM

01.04.2022 12:57 Recepty

Galette (z normanského slova gale, což znamená „plochý dort“) je termín používaný ve francouzské kuchyni k označení různých typů plochých, kulatých nebo volně tvarovaných křupavých koláčů. Vrhněte se na náš galette a vykouzlete si úsměv od ucha k uchu!

Galette z ovesných vloček a mandlové mouky zdobený jahodami

Recept na galette s jahodami a tymiánem

Ingredience:

Krém:

Postup

Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, smícháme ji s mandlovou moukou, solí, kypřicím práškem a sladidlem. Přidáme vejce, olej, vodu a vypracujeme hladké těsto.  Těsto vyválíme do podoby kruhu a doprostřed naskládáme jahody, které jsme smíchali se škrobem a sladidlem. Jahody lehce posypeme tymiánem.

Okraje přehneme dovnitř přes část jahod, okraje potřeme vodou a posypeme plátky mandlí. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů do zlatova.