Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

FOCACCIA

11.07.2022 00:00 Recepty

Focaccia je pečený výrobek z těsta podobného pizze. Je to tradiční kynuté italské pečivo, které můžeme plnit oblíbenými surovinami a podávat zvlášť nebo jako přílohu.

Recept na focaccia

Suroviny:

  • 300 g hladké pšeničné mouky
  • 200 g špaldové mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 12 g soli
  • 380 g teplé vody
  • Olivový olej
  • Olivy
  • Hrubozrnná sůl
  • Směs koření Kouzelná variace
  • Rozmarýn

Postup

Do mísy robota vsypte obě mouky, sůl droždí a vodu, vymíchejte těsto, bude řidší a lepivé. Mísu vytřete olivovým olejem přendejte do něj těsto přetáhněte potravinovou fólií a nechte cca 30 minut kynout. Poté vymažte plech olivovým olejem a těsto z mísy na něj vyklopte, zakápněte olivovým olejem prsty těsto lehce roztáhněte, posypte hrubozrnnou solí, rozmarýnem a směsi koření Kouzelná variace. Nechte ještě cca 15minut kynout, poté udělejte do těsta dolíčky a dejte péct do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečte do zlatova.
Zchladlou focacciu rozřízněte a naplňte. Já použila rajčatové pesto, rukolu, mozarellu, olivy a parmskou šunku. Přiklopte vrchní díl a rozkrájejte na porce.