Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

FALAFEL A HUMMUS

01.04.2022 11:55 Recepty

Smažený nebo pečený falafel s humusem je vynikající vegetariánské jídlo, na kterém si pochutná téměř každý bez ohledu na to, zda je či není vegetarián. Vyzkoušejte různorodost chutí a zakuste náš falafel. Spolu s prémiovým kořením od nás bude recept náležitě ochucen a vy nebudete litovat!

Recept na Falafel s Hummusem

Suroviny:

Hummus:

Postup

Alespoň 12 hodin předem cizrnu namočte v dostatku vody. Pak ji propláchněte a nechte dobře odkapat.

Do nádoby mixéru dejte cibuli, česnek, všechny bylinky, koření, sůl, vodu a dobře rozmixujte. Na závěr přidejte cizrnu a už jen pár pulzy rozmixujte tak, aby cizrna tvořila ještě hrubou strukturu. Směs přesuňte do mísy, osolte podle chuti, přidejte mouku, sodu na pečení a promíchejte. Z výsledné hmoty by mělo být snadné tvořit kuličky nebo placičky, aniž by se drolili. Případně můžete směs zahustit ještě trochou mouky anebo naředit lžičkou vody.

Nyní tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu nebo placičky a když je máte všechny hotové, odložte je do lednice. Připravte hummus, opět použijte mixér, do nádoby dejte všechny uvedené suroviny a umixujte na hladkou pastu, dle potřeby ještě dochuťte.

Falafel smažte ve vyšší vrstvě oleje do tmavě zlata. Hotový odkládejte na vrstvu ubrousků, aby se odsál přebytečný tuk.