Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

ENTRECOTE SE ŠPENÁTEM A BATÁTY

30.11.-0001 00:00 Recepty

Ve francouzštině je entrecote prémiový kus hovězího masa používaný na steaky nebo pečeně. Tradiční entrecote je vykostěný řez z oblasti žeber odpovídající steakům známým v různých místech anglicky mluvícího světa jako rib, rib eye, skotský filet, club nebo Delmonico.

Recept na entrecote

Suroviny:

Postup

Jako první důkladně omyjeme batáty, a i se slupkou nakrájíme na cca 1 cm silná kolečka. Plech vymažeme olivovým olejem a batáty na něj naskládáme, posypeme himalájskou solí a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů do měkka. Dále si připravíme jednoduchý dressing zamícháním jogurtu s kořenící směsí Jogurtový dressing. Maso posypeme kořenící směsí Steak a na rozpálené pánvičce s trochou olivového oleje ho opékáme z obou stran do vámi preferovaného propečení. Maso vyjmeme a necháme před nakrájením chvíli odpočinou. Mezitím si na čisté pánvičce rozpustíme kousek másla a přidáme opláchnutý špenát, osolíme, opepříme a dle chutí přidáme česnek granulát. Špenát se dělá jen chvilku, aby neztratil barvu. Nakrájíme maso a podáváme se všemi komponenty.