Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

DÝŇOVÝ MRAMOROVÝ CHLEBÍČEK

14.11.2025 00:00 Recepty

Dýňový mramorový chlebíček je vláčný, voňavý a dokonale podzimní dezert, který kombinuje sladké dýňové pyré, hřejivé koření a jemné kakaové těsto. Tento jednoduchý recept je ideální ke snídani, svačině i ke kávě. Díky nadýchané struktuře, výrazné dýňové chuti a krásnému mramorování si získá každého milovníka zdravého pečení. Perfektní způsob, jak využít sezónní dýně a připravit rychlý, chutný a aromatický domácí chlebíček.

DÝŇOVÝ MRAMOROVANÝ CHLEBÍČEK

Recept na Dýňový mramorový chlebíček

Suroviny

Postup

Předehřejte troubu na 180 °C a formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte vejce s dýňovým pyré, olejem, mlékem a medem. Přidejte suché suroviny – mouku, rozmixované ovesné vločky, prášek do pečiva, sůl a pumpkin spice koření - smíchejte je jen do propojení – těsto má být vláčné. Přibližně ½ těsta oddělte a vmíchej do ní kakao a 30 ml mléka. Do formy nalijte střídavě světlé a kakaové těsto. Pečte v troubě asi 40-45 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá. Po vychladnutí polejte rozpuštěnou čokoládou a posypte nasekanými ořechy. Dobrou chuť!