BŮČEK
Milujete asijskou kuchyni? Vyzkoušejte náš recept na marinované plátky bůčku, které se jen rozplývají na jazyku! Díky voňavé marinádě plné exotických chutí získá maso dokonalou šťavnatost a nezaměnitelnou chuť. Skvělé na gril, do woku nebo na pánvičku!
Recept na bůček
Suroviny
- Vepřový bok
- Jablečná šťava - 500ml
- Sojová omáčka - dvě lžíce
- Cukr - dvě lžíce
- Hoisin omáčka - lžička
- Limeta
- Čerstvé chilli
- Máta
- Thajská bazalka
- Koriandr
- Arašídy
- Smažená cibule
- Sůl a pepř
- Česnek
- Olej
Postup
Nakrájejte vepřový bok na 0,5 – 1 cm tenké plátky a přes noc marinujte. Marinádu připravte z jablečné šťávy, lžíce oleje, čerstvého česneku, sušené cibule, soli a pepře. “Posypku” připravte nasekáním bylin, arašídů a chilli. Poměry jsou na vaší preferenci, přidejte i smaženou cibuli. V pánvi rozehřejte dvě lžíce cukru. Když začne karamelizovat, zalijte jablečnou šťávou. Ztlumte teplotu a rychle karamel rozmíchejte. Přidejte sójovou omáčku, hoisin omáčku a šťávu ze čtvrtky až půlky limety. Omáčku nechte provařit a zhoustnout. Marinovaný bůček osušte, lehce osolte, opepřete a opečte na vyšší teplotě na rostlinném oleji. Když je opečený ze všech stran, dejte jej do pánve s omáčkou a obalte ho v ní. Bůček naservírujte na talíř, zalijte ho zbytkem omáčky a posypte směsí bylin, ořechů a chilli. Jako přílohu použijte jasmínovou rýži.