Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

BŮČEK

05.02.2025 10:00 Recepty

Milujete asijskou kuchyni? Vyzkoušejte náš recept na marinované plátky bůčku, které se jen rozplývají na jazyku! Díky voňavé marinádě plné exotických chutí získá maso dokonalou šťavnatost a nezaměnitelnou chuť. Skvělé na gril, do woku nebo na pánvičku!BŮČEK

Recept na bůček

Suroviny

  • Vepřový bok
  • Jablečná šťava - 500ml
  • Sojová omáčka - dvě lžíce
  • Cukr - dvě lžíce
  • Hoisin omáčka - lžička
  • Limeta
  • Čerstvé chilli
  • Máta
  • Thajská bazalka
  • Koriandr
  • Arašídy
  • Smažená cibule
  • Sůl a pepř
  • Česnek
  • Olej

Postup

Nakrájejte vepřový bok na 0,5 – 1 cm tenké plátky a přes noc marinujte. Marinádu připravte z jablečné šťávy, lžíce oleje, čerstvého česneku, sušené cibule, soli a pepře. “Posypku” připravte nasekáním bylin, arašídů a chilli. Poměry jsou na vaší preferenci, přidejte i smaženou cibuli. V pánvi rozehřejte dvě lžíce cukru. Když začne karamelizovat, zalijte jablečnou šťávou. Ztlumte teplotu a rychle karamel rozmíchejte. Přidejte sójovou omáčku, hoisin omáčku a šťávu ze čtvrtky až půlky limety. Omáčku nechte provařit a zhoustnout. Marinovaný bůček osušte, lehce osolte, opepřete a opečte na vyšší teplotě na rostlinném oleji. Když je opečený ze všech stran, dejte jej do pánve s omáčkou a obalte ho v ní. Bůček naservírujte na talíř, zalijte ho zbytkem omáčky a posypte směsí bylin, ořechů a chilli. Jako přílohu použijte jasmínovou rýži.