Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Bezlepkové ovesné vločky a další

01.04.2022 14:06 Novinky

Trpíte celiakií nebo vám prostě nedělá dobře lepek? Pak udělejte změnu ve svém jídelníčku a zaměřte se na jednu z nejvýživnější potravin, která nabízí široké spektrum minerálních látek, bílkoviny a vlákninu - bezlepkové ovesné vločky.

ovesné vločky

Bezlepkové ovesné vločky s otazníkem

Jelikož je oves bezlepkový, jsou ovesné vločky přirozeně bezlepkové. Problém nastává při jejich zpracování, kdy se mohou dostat do kontaktu s ostatními obilovinami, které lepek obsahují. V naší nabídce YourBody najdete kromě bezlepkových ovesných vloček také amarantové a jáhlové vločky.

Na co všechno ovesné bezlepkové vločky využijete?
 

  • ovesná kaše
  • zavářka do polévky
  • jemně namleté můžete používat místo běžné mouky
  • k zahuštění
  • k přípravě sušenek a müsli tyčinek
  • k přípravě ovesného mléka

Účinky ovesných vloček jsou velmi pozitivní - jedná se o bohatý zdroj bílkovin, vlákniny a minerálů. Pro naše tělo je to výživová bomba, která mu dodá výživné látky, sníží cholesterol, upraví hladinu cukru a zlepšuje trávení.

Které vločky jsou bezlepkové?

Mezi další bezlepkové vločky patří pohanka, amarant, rýže, proso, jáhly a quinoa. V naší nabídce YourBody najdete kromě bezlepkových ovesných vloček také amarantovéjáhlové vločky.

Amarantové vločky

Amarantové vločky mají lehce oříškovou chuť a díky své lepivosti se hodí k přípravě kaší. Amarant patří k takzvaným “pseudoobilovinám”, to znamená, že nepatří mezi obilí, ale přesto se v potravinářství používá stejně.

Jáhlové vločky

Jáhlové vločky jsou velice oblíbené, protože jsou velmi chutné a jemné s výraznou olejnatou vůní. Jsou také přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné.