VEGE CARBONARA
Vyzkoušejte lahodnou vege carbonaru – krémové těstoviny bez masa, plné chuti a dokonale jemné konzistence. Tento rychlý recept na vegetariánskou carbonaru je ideální na oběd i večeři. Skvěle kombinuje tradiční italské chutě s lehkou rostlinnou úpravou. Připravte si zdravou a jednoduchou variantu oblíbené klasiky!
Recept na vege carbonara
Suroviny
- 300 g těstovin - tagliatele
- 5 žloutků
- 50 g parmanázu nebo pecorina
- Půlka cukety
- Olivový olej
- Koření - směs na těstoviny
- Sůl a pepř
Postup
Začněte cuketou, kterou nakrájíte na menší kostičky. Poté dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Ke žloutkům přidejte 50g sýra, černý pepř a přidávejte vodu z těstovin (zhruba 5 lžic), a promíchejte, dokud nevytvoříte základ na carbonaru. Směs by neměla být moc tekutá, ale zároveň nesmí být moc “tuhá”. Na pánvi zahřejte na lehce vyšším plameni olivový olej a opečte na něm kousky cukety. Přidejte směs na těstoviny a chvilku nechte také opéct, když je směs i cuketa pěkně opečená, ztlumte plamen a přidejte těstoviny a lžíci až dvě vody z těstovin. Vše promíchejte. Poté úplně odstavte z plotny a vmíchejte žloutkovou směs. Tím, že je pánev mimo teplo, vajíčka se neuvaří, ale vytvoří krásnou krémovou omáčku. Dále můžete dochutit solí a pepřem, ale se solí opatrně, vzhledem ke slanosti sýra.
Tip: Carbonara můžete ozvláštnit tím, že na sucho opražíte trochu strouhanky s citronovou kůrou a těstoviny s ní posypete.