Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

VEGE CARBONARA

28.04.2025 00:00 Recepty

Vyzkoušejte lahodnou vege carbonaru – krémové těstoviny bez masa, plné chuti a dokonale jemné konzistence. Tento rychlý recept na vegetariánskou carbonaru je ideální na oběd i večeři. Skvěle kombinuje tradiční italské chutě s lehkou rostlinnou úpravou. Připravte si zdravou a jednoduchou variantu oblíbené klasiky!

VEGE CARBONARA

Recept na vege carbonara

Suroviny 

Postup

Začněte cuketou, kterou nakrájíte na menší kostičky. Poté dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Ke žloutkům přidejte 50g sýra, černý pepř a přidávejte vodu z těstovin (zhruba 5 lžic), a promíchejte, dokud nevytvoříte základ na carbonaru. Směs by neměla být moc tekutá, ale zároveň nesmí být moc “tuhá”. Na pánvi zahřejte na lehce vyšším plameni olivový olej a opečte na něm kousky cukety. Přidejte směs na těstoviny a chvilku nechte také opéct, když je směs i cuketa pěkně opečená, ztlumte plamen a přidejte těstoviny a lžíci až dvě vody z těstovin. Vše promíchejte. Poté úplně odstavte z plotny a vmíchejte žloutkovou směs. Tím, že je pánev mimo teplo, vajíčka se neuvaří, ale vytvoří krásnou krémovou omáčku. Dále můžete dochutit solí a pepřem, ale se solí opatrně, vzhledem ke slanosti sýra.

Tip: Carbonara můžete ozvláštnit tím, že na sucho opražíte trochu strouhanky s citronovou kůrou a těstoviny s ní posypete.