Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

VALAŠSKÁ KYSELICA

25.03.2024 09:00 Recepty

Valašská kyselica je poctivá polévka, která zasytí natolik, že už nemusíte připravovat hlavní chod. Hustá a vydatná polévka se zelím, bramborami a klobásou patří k valašským specialitám.

Recept na valašskou kyselicu

Suroviny 

Postup

Brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit v dostatečně velkém množství osolené vody. Houby zalijeme hrnkem horké vody a necháme nabobtnat. Kysané zelí scedíme a nahrubo nakrájíme.
Cibuli nakrájíme na kostičky a s 1 lžící sádla krátce na pánvi osmahneme. Přidáme kmín, bobkový list, nové koření, scezené houby a promícháme. Poté přidáme zelí a zalejeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Povaříme do měkka a přidáme uvařené brambory i s vodou ve které se vařily. Klobásky nakrájíme na kolečka, opečeme na pánvičce se sádlem do zlatova a přidáme bez tuku do polévky. Na pánvičku ke zbylému tuku přidáme lžíci mouky a uděláme jíšku, tu vmícháme do polévky a provaříme. Nakonec přidáme smetanu a dochutíme majoránkou a solí.