ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY
Možná jste znali bramborové knedlíky v podobě klasiky plněné uzeným, ale nasladko chutnají snad ještě lépe. Ovocné knedlíky z bramborového těsta můžete plnit jakýmkoliv ovocem, my si pro vás tentokrát připravili ty švestkové. Švestkové knedlíky jsou určitě jedním z tradičních českých receptů a připravovala je nejedna babička.
Recept na švestkové knedlíky
Suroviny
Bramborové těsto :
- 500 g uvařených oloupaných brambor
- 120 g dětské krupice
- 130 g hladké mouky
- 30 g změklého másla
- 1 vejce
- špetka soli
Dále potřebujeme:
- Bramborový škrob
- Mák
- Skořici
- Máslo na přelití
- Cukr na posypání
Postup
Brambory nastrouhejte najemno, přidejte ostatní ingredience a vypracujte těsto. S těstem musíte pracovat rychle, protože rádo řídne. Těsto rozdělte na cca 20 dílů a podle velikosti švestek. Do každého zabalte švestku a vytvarujte knedlíky. Každý knedlík obalte v bramborovém škrobu, aby udržely hezký tvar knedlíků a uvařte je v osolené vařící vodě. Jakmile knedlíky vyplavou, jsou uvařené. Švestkové knedlíky podávejte sypané cukrem, mákem, skořicí nebo strouhaným perníkem a přelijte máslem.