ŠVESTKOVÁ POVIDLA
Máte na zahradě švestky a už nevíte, co s nimi? Pokud si je teď zpracujete, tak v zimě nebudete litovat! Švestková povidla patří ke klasikám české kuchyně a recept na ně, je více než jednoduchý. Povidla se pak budou hodit, na buchty, knedlíky, koláče, vdolky, ale třeba i na švestkovou omáčku.

Recept na švestková povidla
Suroviny
- 2 kg vypeckovaných švestek (zralé, až lehce přezrálé švestky)
- Cca 200 g cukru krupice (podle toho, jak jsou sladké švestky)
- 100 ml octu
- 1 lžička mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- Špetka kardamomu
- 50 ml rumu
Postup
Základem dobrých povidel jsou zralé, až lehce přezrálé švestky. Švestky vypeckujte, rozemelte a vložte do širokého pekáče. Následně je zalijte octem, zasypte cukrem, skořicí, hřebíčkem, kardamomem a vše společně promíchejte. Nechte přes noc uležet a druhý den vložte do předehřáté trouby na 170 °C a pozvolna pečte do požadované konzistence. Hotová povidla se promíchají s rumem a pak už můžete nalívat do sterilizovaných sklenic, které následně uzavřete a otočíte dnem vzhůru.
Pro muže
Pro ženu
Pro drahou polovičku
Pro sportovce
Pro babičku
Pro dědečka
Pro maminku
Pro tatínka
Pro zaměstnance
Pro učitele/učitelku
Vánoce
Dezerty
Kuskusy
Proteinové polévky
Proteiny
Doplňky stravy
Energetické nápoje
Zdravé mixy
Sušené plody a ovoce
Snídaňové kaše
Zdravé potraviny
Bylinky a čaje
Dárkové balíčky
Příslušenství
Oleje ve spreji
Bezlepkové těstoviny
Matcha
Přírodní koření
Kořenicí přípravky
Směsi koření bez soli
Kořeníčko pro mrňousky
Sladké pečení a nápoje
Marinády
Himalájské soli
Těstíčka na obalování
Dózy
Dárkové sady
Směsi pro masnou výrobu
Koření Specio
Dózy s kořením
Produkty YourBody