Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

PIKANTNÍ RAJČATOVÁ POLÉVKA

01.04.2022 12:58 Recepty

Rajče, ovoce nebo zelenina? Různé vědní obory na to mají rozdílné názory. Nejvyšší soud Spojených států v roce 1893 rozhodl, že rajče je zelenina. Naopak Evropský parlament ho v roce 2011 zařadil mezi ovoce. Správně se rostlina, jejímž plodem je rajské jablko, nazývá Lilek rajče. Z tohoto pohledu je proto rajče ovocem. Při Vaší ovocné sklizni si dopřejte naší pikantní rajčatovou polévku, která Vás zahřeje na těle i duši.

Recept na pikantní rajčatovou polévku

Suroviny:

 

Postup

Nakrájenou cibuli nadrobno zpěníme na olivovém oleji, přidáme nakrájenou cuketu a rajčata a zaprášíme mletou paprikou. Krátce osmahneme a zalijeme vodou, přidáme vývar, osolíme a vaříme cca 20 minut. Poté polévku rozmixujeme, dochutíme bazalkou a čerstvě nadrceným zeleným pepřem. Podáváme s kapkou smetany a parmazánovými krutony.

Krutony připravíme tak, že nakrájené pečivo naskládáme na plech, zakápneme olivovým olejem, posypeme strouhaným parmazánem, lehce osolíme, opepříme a dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme do zlatova.