Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

PEČENÉ BATÁTY S GORGONZOLOU

01.04.2022 12:55 Recepty

Batáta neboli Povijnice batátová či jedlá je druh tropické rostliny, jejíž kořenové hlízy jsou známé jako batáty. Batáty jsou velmi zdravé a snižují cholesterol. Zkuste náš recept a pochutnejte si na sladko-slané chuti tohoto vegetariánského pokrmu nebo přílohy. Recept můžete doplnit naší cibulkou a česnekem.

Recept na pečené batáty s gorgonzolou

Suroviny:

 

Postup

Očištěné celé batáty naskládejte do pekáčku a dejte péct na 180 stupňů cca půl hodiny.  Upečené batáty rozkrojte a každou polovinu vidličkou vydlabejte, aby zbyla jen slupka. Vydlabaný vnitřek smíchejte s gorgonzolou, osolte a vraťte zpět do slupky a dejte ještě zapéct do zlatova. Mezi tím si připravte salát.

Dvě lžíce oleje smíchejte s lžíci koření na dressing a lžíci balsamica, promíchejte s ředkvičkami nakrájenými na plátky a s listy salátů. Hotové batáty doplňte o lžíci tvarohu, posypte nadrobno nakrájenou červenou cibulí, česnekovými floky a smaženou cibulí (množství dejte dle svých preferencí).