Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

KONTRABÁŠ

01.12.2022 00:00 Recepty

Kontrabáš je pokrm, ve kterém najdete suroviny typické pro Valašsko, a to pohanku a brambory. Zkuste tuto jednoduchou večeři z jedné pánve!

Recept na kontrabáš

Suroviny

Postup

Brambory i pohanku uvařte (každé zvlášť). Na pánvi rozehřejte sádlo a osmažte nakrájenou cibulku nadrobno do sklovata, přidejte nakrájené na kostičky uzené maso a ještě chvíli opékejte. Odstavte z plotny, přidejte pomačkané brambory, pohanku, česnek, ochuťte solí pepřem a majoránkou vše dobře promíchejte a přendejte do pekáčku, který si předem vymažte sádlem. Dejte péct do předehřáté trouby na 200 stupňů cca 20 minut až začne povrch zlátnout.