Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

JAHODOVÝ CRUMBLE Z KUSKUSU

01.05.2024 09:00 Recepty

Crumble je rychlý a pro přípravu snadný dezert s ovocem a křupavou krustičkou pocházející z Britských ostrovů. Na crumble můžete využít všemožné ovoce, takže se jedná i o ideální recept, jak zužitkovat sezónní úrodu.

Recept na jahodový crumble z kuskusu

Suroviny na krustičku

Ovoce:

  • 250 g jahod
  • 1 jablko
  • 1 lžíce solamylu
  • 1 lžíce třtinového cukru

Postup
Kuskus zalijeme 100 ml horké vody a necháme nabobtnat, poté smícháme s ostatními surovinami na krustu. Oloupané jablko nakrájíme na kostky, jahody na půlky nebo čtvrtky dle velikosti a promícháme se solamylem a cukrem. Zapékací mísu nebo menší mističky vymažeme máslem a narovnáme ovoce, na něj dáme vrstvu krusty a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 20 minut. Podáváme vlažné s kopečkem zmrzliny nebo cream fresh.