JÁHLOVÁ KAŠE
Krémová, výživná a dokonale chutná! Jáhlová kaše je skvělou volbou pro zdravou snídani nebo lehkou večeři. Přirozeně bezlepková, snadno stravitelná a plná důležitých minerálů. Stačí pár surovin a za pár minut si můžete vychutnat lahodnou kaši s ovocem, ořechy nebo medem. Tip: Nejlepší chuť získáte, když jáhly před vařením propláchnete horkou vodou – zbavíte je hořkosti a kaše bude jemná a krémová!
Recept na jáhlovou kaši
Suroviny
- 80 g jáhlových vloček
- 400 ml mléka (dle preference)
- 1 lžíce celého máku
- Kousek másla
- Skořice
- Špetka soli
- Javorový sirup
- Ovoce
Postup
Dejte vařit mléko, přidejte vločky i mák a osolte. Vařte do zhoustnutí, poté vmíchejte kousek másla a ihned podávejte sypané skořicí a přelité javorovým sirupem. Můžete doplnit o sezónní ovoce.