Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

FLORENTINSKÉ VEJCE

25.03.2024 13:00 Recepty

Nastartujte ráno s chutnou snídaní v podání florentinského vejce. Tuto pochoutku si natolik zamilujete, že už nebudete chtít snídat nic jiného.

Recept na floretinské vejce

Suroviny 

Postup

Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, přidejte špenát (podle velikosti listy můžete překrojit) osolte, opepřete a ochuťte česnekem. Jakmile listy zvadnou dejte stranou z plotny. Zapékací mističky vymažte olejem a do každé dejte porci špenátu. Smetanu smíchejte s nastrouhaným parmazánem a trochou muškátového oříšku, rozdělte do mističek a lehce promíchejte. Vklepněte vejce, posypte trochou parmazánu a dejte zapéct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 10 minut (záleží na velikosti mističky). Podávejte s čerstvým nebo opečeným chlebem.