Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

FISH & CHIPS

01.04.2022 12:53 Recepty

Rybka, která plave v těstíčku a k tomu hranolky, to je fish & chips. Tradiční britské jídlo, které v Anglii potkáte snad na každém rohu. Vyzkoušejte naše obalovací těstíčko, které prostě nemá chybu a s chutí se pusťte do vaření!

Recept na fish & chips

Suroviny:

 

  • Jablečný ocet
  • Citron
  • Mražený hrášek
  • Kousek másla
  • Hranolky (dělala jsem domácí batátové)
  • Majonéza

Postup

Filé osolíme a opepříme, lehce posypeme hladkou moukou. Do mísy dáme těstíčko mls, vejce, trochu soli a minerálku, vymícháme hustší těstíčko, tak aby v něm šlo hezký porce ryb obalit. Pokud nemáte fritézu můžete smažit ve vyšší vrstvě oleje v kastrolu.

Nejprve si usmažte hranolky, poté porce ryb obalené v těstíčku. Smažte do zlatova cca 6-8 minut. Vedle na plotně si připravte mačkaný hrášek, v kastrolu rozehřejte kousek másla přidejte hrášek a trochu vody, vařte 3 minuty, osolte, opepřete a rozmačkejte třeba šťouchadlem na brambory. Můžete podávat, každou porci zakápněte octem a citronovou šťávou.