Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

DÝŇOVÉ HRANOLKY

01.04.2022 11:47 Recepty

Jak možná víte, dýně hokaido pochází z japonského ostrova Hokkaidó, odkud se rozšířila do Ameriky. Díky její odolnosti a téměř nulovým nárokům na uskladňování se spolu s ostatními dýněmi stala oblíbeným jídlem námořníků, skrze které se pak postupně rozšířila do celého světa. O tom, že se jedná o velmi ceněnou plodinu, není pochyb. Svědčí o tom hlavně to, že dýně hokaido a ostatní tykve byly používány jako platidlo. Zjednodušeně řečeno, recept na naše hranolky je k nezaplacení! A tomu věřte! Vyzkoušejte naše směsi koření a s chutí do toho!

Recept na dýňové hranolky

Suroviny:

Postup

Dýni rozkrojíme a očistíme od semínek. Nakrájíme na „hranolky“, zakápneme olivovým olejem a posypeme směsí koření na americké brambory a zahradní bylinky. Dáme péct na 160 stupňů do měkka. Mezitím si připravíme dressing smícháním zakysané smetany a majonézy, ochutíme chilli případně dosolíme. Upečené hranolky posypeme hrubou solí a podáváme ihned.