CUKETOVÁ POLÉVKA
Zeleninová kuchyně je plná skrytých pokladů a cuketová polévka je jedním z nich. Pojďte si ji s námi udělat a objevte, jak může jednoduchá a zdravá polévka oživit váš jídelníček. Cukety, základní ingredience této polévky, jsou nejen bohaté na živiny, ale také nabízejí svou nenápadnou chuť, která se s pomocí bylinek a koření promění v neodolatelnou lahůdku.
Recept na cuketovou polévku
Suroviny
- 3 středně velké cukety
- 1 větší brambora
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- Olivový olej
- 3 lžíce bramborových vloček
- Mořská sůl
- Mletý bílý pepř
- Špetka tymiánu
- Cca 150 ml smetany ke šlehání
Postup
V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje, na kterém osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme nakrájený česnek, nakrájené brambory a cukety, tymián a zalijeme vodou. Vše povaříme. Jakmile jsou brambory a cukety měkké (trvá to jen chvíli), přidáme bramborové vločky. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Vmícháme smetanu ke šlehání a dochutíme solí a čerstvě nadrceným pepřem podle chuti. Polévku ihned podáváme a můžeme ji dozdobit třeba čerstvým tymiánem, pokud máme.